fbpx
Пентагон займеться створенням безсмертних істот

Пентагон займеться створенням безсмертних істот

Управління перспективних дослідницьких проектів американського оборонного відомства (DARPA) має намір виділити шість мільярдів доларів на реалізацію проекту зі створення штучних живих істот.
Про це повідомляє відомий журнал Wired. Передбачається, що ці організми будуть повністю підкорятися своєму творцеві і зможуть жити практично вічно, якщо тільки не буде ухвалено рішення, що їм час померти, відзначає видання.

Новий проект, який планує створити DARPA, отримає назву BioDesign. За заявою управління, в проекті будуть використовуватися останні досягнення біотехнологій, які дозволять створювати живі і здатні дихати істоти з “певними біологічними якостями”.

Клітини штучних організмів будуть володіти опірністю процесам старіння і смерті.

Wired пише, що інформація про творця істоти буде записана в його ДНК, завдяки чому DARPA сподівається уникнути “перехоплення” організмів супротивником.

Таким же чином планується реалізувати повне підпорядкування штучних істот. Послідовність дій синтетичних організмів також буде записуватися в їх ДНК і згодом може бути розшифрована.

На випадок, якщо істота вийде з-під контролю, DARPA має намір передбачити “клітинний вимикач”, за допомогою якого можна знищити організм. Яким чином це планується реалізувати, поки невідомо.

Для того щоб BioDesign увінчався успіхом, DARPA має намір вкласти 20 мільйонів доларів у розвиток синтетичної біології та 7,5 мільйона доларів у дослідження з аналізу і зміни геному.

Опис BioDesign можна знайти на 265-й сторінці 522-сторінкового проекту бюджету DARPA на 2011 фінансовий рік.

У 2009 році міністерство оборони США профінансувало розробку робота на паровому двигуні, що харчується біомасою, зокрема, травою, деревами, старими меблями і трупами.

Тоді ж повідомлялося, що Пентагон виділить $ 4 млн на проект з телепатичного зв’язку.

 

Lenta.ru