fbpx
Пентагон форсує розробку гіперзвукових ракет

Пентагон форсує розробку гіперзвукових ракет

Гіперзвукові ракети ОПК Ракетобудування США

Адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення про збільшення бюджету розробки гіперзвукової зброї.

Про це повідомляє УНІАН

На ці потреби Пентагон просить виділити 2,6 мільярда доларів, пише видання Foreign Policy із посиланням на джерела в оборонному відомстві.

Водночас на фінансування систем протиракетної оборони Пентагон просить у Конгресу США 9,4 мільярда доларів замість 9,9 мільярдів роком раніше.

Додаткове фінансування, що призначалося для ПРО, буде спрямовано на розробку гіперзвукової зброї. При цьому співрозмовник журналістів в оборонному відомстві наголосив на тому, що такий перерозподіл коштів не вплине на ефективність американської ПРО.

Після призупинення участі Сполучених Штатів у Договорі про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) Трамп заявляв про те, що американські військові отримають на озброєння “найбільш ефективні та передові системи ПРО”, які зможуть захистити всі міста країни.

Як відомо, наприкінці грудня 2019-го року Росія здійснила заключні випробування гіперзвукової ракети комплексу “Авангард”.

Раніше голова Комітету начальників штабів ЗС США генерал Пол Сельва наголошував на тому, що в Китаї робота над розробкою такої зброї перетворилася на національну програму, в яку уряд готовий фінансувати сотні мільярдів доларів.

Гіперзвукові ракети ОПК Ракетобудування США