fbpx
Поблизу Японії зіштовхнулись літаки США

Поблизу Японії зіштовхнулись літаки США

F/A-18 Hornet Lockheed Martin KC-130 Авіаінциденти Корпус морської піхоти США Світ Японія

Інформагентство Bloomberg повідомляє про зіткнення двох літаків Корпусу морської піхоти США неподалік узбережжя Японії.

Повідомляється, що одна людина врятована, ще шестеро шукають.

“Літаки KC-130 та F/A-18 Корпусу Морської піхоти США на базі в Івакуні, зіткнулися в повітрі у 100 км на південь від префектури Кочі. Літаки японських сил самооборони і сил морської самооборони проводять пошуково-рятувальну операцію і вже врятували одну людину”, – зазначається в повідомленні.

Як повідомляє видання, на борту винищувача F/A-18 перебувало двоє людей, ще п’ятеро – на борту KC-130. Пошуково-рятувальні роботи проводяться в районі авіакатастрофи з 2-ї години ночі.

Обставини й причини інциденту з’ясовуються.

Lockheed Martin KC-130 — американський чотирьохдвигуний спеціалізований багатофункціональний військово-транспортний літак/літак-заправник, спроектований на основі транспортного літака C-130 Hercules у 1960-х роках.

В США перебувають на озброєнні Корпусу морської піхоти, Військово-морського флоту на Національної гвардії. Також стоїть на озброєнні ряду інших країн

McDonnell Douglas F/A-18 Hornet — американський палубний винищувач-бомбардувальник, розроблений в 1970-х роках. F/A-18C – модернізація літака з удосконаленою бортовим радіоелектроним обладнанням (БРЕО) та озброєнням.

F/A-18 Hornet Lockheed Martin KC-130 Авіаінциденти Корпус морської піхоти США Світ Японія