fbpx
Польоти у Саках

Польоти у Саках

10 МАБр ВМС України

У Сакській морській авіаційній бригаді ВМС Збройних Сил України відбулася п’ята у цьому році льотна зміна, у ході якої було виконано близько 20 польотів.

Польоти проходили на 6 літальних апаратах – двох літаках Бе-12, одному Ан-26, вертольотах Мі-14, Ка-27пр (пошуково-рятувальний) та Ка-27пч (протичовновий).

Як повідомив командир Сакської морської авіаційної бригади ВМС ЗС України полковник Володимир Хоменко, вперше у якості командира екіпажу вивізний політ у зону на вертольоті Мі-14 виконав старший лейтенант Віталій Тельних, який відпрацював маневрування швидкістю у встановленому діапазоні швидкостей та віражі з креном 15,30 градусів. А два лейтенанта-випускники минулого року розпочали польоти у якості помічника командира екіпажу вертольота Мі-14.

Також вперше у цьому році екіпажі вертольота Ка-27пр під керівництвом полковника Володимира Хоменка та командира вертолітного загону майора Олександра Сурайкіна відпрацювали завдання з пошуку та рятування постраждалих у морі. Варто зазначити, що під час виконання цього завдання з вертольота Ка-27пр було десантовано на воду рятувальну парашутно-десантну групу Сакської морської авіаційної бригади. Десантування рятівників-аквалангістів у море відбувалося з висоти близько 8 метрів в режимі висіння вертольоту за допомогою електричної лебідки.

Після цього умовно постраждалі були підняті з води на борт вертольота Ка-27пр за допомогою штатних рятувальних засобів. У свою чергу, на вертольоті Ка-27пч екіпажі відпрацювали завдання протичовнової боротьби. Крім того, літаки Бе-12 під час льотної зміни виконали польоти після регламентних робіт з продовження ресурсу, а літак Ан-26 – після планової заміни двигуна. За словами командира Сакської морської авіаційної бригади ВМС ЗС України полковника Володимира Хоменка, усі завдання польотів виконані його підлеглими на оцінку “відмінно”.

10 МАБр ВМС України