fbpx
Поранених військовополонених моряків перевели у інше СІЗО

Поранених військовополонених моряків перевели у інше СІЗО

Азовське море Військовополонені Керченська криза Крим Російська агресія Росія

Поранених в наслідок акту російської агресії у нейтральних водах Чорного моря українських військових моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку перевезли з медичного блоку московського слідчого ізолятора “Матроська тиша ” до ізолятора “Лефортово”.

Про це повідомив керівник групи адвокатів затриманих моряків Микола Полозов

Цю інформацію адвокатам підтвердили у слідчому ізоляторі “Матроська тиша” та впродовж доби слідчі мають підготувати для адвокатів дозвіл на відвідування поранених військовополонених у “Лефортово”.

Полозов також додав, що зустріч з пораненими може бути ускладнена через організаційні складнощі для відвідувань адвокатами затриманих у слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, що Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24-ом українським морякам, захопленим Росією в Керченській протоці 25 листопада 2018 року коли прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів “Бердянськ” і “Нікополь” і рейдового буксира “Яни Капу”, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Азовське море Військовополонені Керченська криза Крим Російська агресія Росія