fbpx
Посад старшого офіцерського складу у ЗСУ стане менше

Посад старшого офіцерського складу у ЗСУ стане менше

Генеральний штаб ЗСУ Міністерство оборони (МОУ)

В ході брифінгу щодо підсумків реформування Збройних Сил України стало відомо про майбутнє пониження штатно-посадових категорій посад старшого офіцерського складу.

Про це повідомляє Український мілітарний портал

Мова йде про посади старшого офіцерського складу у Міністерстві оборони, Генеральному штабі ЗСУ, інших органах військового управління, у вищих військових навчальних закладах, науково-дослідних установах та організаціях.

Цю інформацію озвучив заступник начальника Головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗС України полковник В’ячеслав Дем’яненко

“Здійснюються заходи щодо пониження штатно-посадових категорій основних посад старшого офіцерського складу. В першу чергу це стосується органів управління стратегічного рівня, таких як Міністерство оборони, Генеральний штаб, інших органах військового управління, також у військово-навчальних закладах, науково-дослідних установах та організаціях”, – сказав Дем‘яненко.

Нагадаємо, що до посад старшого офіцерського складу відносяться військові звання майор, підполковник та полковник.

Відбувається це відповідно до переведення структури вертикалі управління Збройними Силами України до аналогічної із країнами НАТО, так званої J-структури. Як поділяється на:

J-1 — питання персоналу
J-2 — розвідка
J-3 — оперативна діяльність
J-4 — логістика
J-5 — оборонне планування
J-6 — зв’язок та інформаційні системи
J-7 — підготовка військ
J-8 — ресурси і фінанси
J-9 — цивільно-військове співробітництво

Окрім того під час цього брифінгу В’ячеслав Дем’яненко розказав про переформатування організаційної структури ВМС ЗС України. Наразі у складі національного військового флоту сформовані Морське командування та Командування морської піхоти.

Відбулось переформатування бригад надводних кораблів у дивізіони надводних кораблів. Також дивізіони кораблів охорони і забезпечення реорганізовано у дивізіони кораблів охорони рейду. Крім того, за словами спікера, сформовано дивізіон та ланку суден забезпечення, які виконуватимуть виключно завдання із забезпечення функціонування корабельного складу.

Генеральний штаб ЗСУ Міністерство оборони (МОУ)