fbpx
Підписано Указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби

Підписано Указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби

ДПСУ ДССТ ЗСУ НГУ Призов (Строкова служба) Указ Президента

Президент України Петро Порошенко затвердив строки звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та терміни проведення чергових призовів у 2019 році.

Відповідний Указ № 22/2019 оприлюднено на сайті Адміністрації Президента

У документі зокрема йдеться, що військовослужбовців строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та вислужили встановлені строки строкової військової служби, звільнять у квітні — травні, у жовтні — грудні 2019 року.

Інших військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, звільнять у запас у лютому, квітні — травні та у жовтні — листопаді 2019 року.

Призов у 2019 році на строкову військову службу відбудеться у квітні — червні та жовтні — грудні.

На строкову військову службу призиватимуть придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу в квітні — червні та у жовтні — грудні 2019 року.

Указ набирає чинності з дня його опублікування, крім пункту 1 статті 3, який набирає чинності з 1 березня 2019 року, та пункту 2 статті 3, який набирає чинності з 1 вересня 2019 року.

ДПСУ ДССТ ЗСУ НГУ Призов (Строкова служба) Указ Президента