fbpx
Розвідка Ізраїлю: Іран подолав технологічні перешкоди для створення ядерної бомби

Розвідка Ізраїлю: Іран подолав технологічні перешкоди для створення ядерної бомби

Іран подолав технологічні перешкоди для створення атомної зброї, і тепер набуття статусу ядерної держави – це питання політичного рішення. Про це заявив голова аналітичного відділу військової розвідки Ізраїлю Йоссі Бейдіц. “Якщо в минулому набуття (Іраном) ядерного потенціалу залежало від подолання технологічних бар’єрів, то сьогодні створення атомної бомби залежить лише від їх (іранців) рішення”, – цитує в середу, 5 травня, прес-служба Армії оборони Ізраїлю виступ Бейдіца на засіданні парламентської комісії з закордонних справ і оборони.

 

Бригадний генерал також підтвердив повідомлення ЗМІ про те, що Сирія нещодавно передала ліванському руху Хізболла ракети дальнього радіусу дії і назвав постачання, яке суперечить резолюціям РБ ООН, “лише вершиною айсберга”. “Вже сьогодні Хізболла має у своєму арсеналі тисячі ракет різних типів, серед яких і великої дальності і твердопаливних … Такі ракети в руках Хізболла дозволяють їм розташовувати пускові установки в глибині території Лівану і здійснювати пуски на значно більші дистанції порівняно з тим, що ми бачили в минулому”, – сказав Бейдіц.

 

Нагадаємо, в квітні високопоставлені американські генерали під час слухань у Конгресі США заявили, що для виготовлення ядерної бомби Ірану буде потрібно до 6 років. Крім того, голова штабу Центрального командування американських збройних сил, генерал Девід Петреус заявив, що у США є план нанесення удару по іранських ядерних об’єктах, на випадок, якщо зусилля дипломатів і економічні санкції не матимуть належного ефекту. Відзначимо, що Іран всі звинувачення в розробці ядерної зброї відкидає, заявляючи, що його ядерна програма має суто мирний характер.