fbpx
Розвідувальний боєприпас для китайської артилерії

Розвідувальний боєприпас для китайської артилерії

Згідно з повідомленням газети «Цзефанцзюнь бао», в ході недавніх навчань артилерії Цзінаньского військового округу КНР був застосований новий розвідувальний боєприпас для артилерії, імовірно, реактивної.
У статті від 19 серпня повідомляється, що на одному з полігонів Цзінаньского військового округу пройшло вчення артилерійської бригади із задіянням трьох різних типів ствольних  і реактивних артилерійських систем. Стрільби проводилися із застосуванням сучасних засобів управління і розвідки, які надходили останнім часом в артилерію НВАК, включаючи пасивні засоби радіотехнічної розвідки, РЛС, а також електронно-оптичні засоби спостереження.
За словами офіцера штабу бригади Лі Юаньюань, сучасні засоби розвідки дозволяють не тільки спостерігати обстановку в районі цілі, але також здійснювати точну селекцію цілей, оцінювати її температуру і фізичні властивості.
Далі, в статті вказується, що «першим пострілом був випущений розвідувальний снаряд», який дозволив виявити бронетанкову техніку, приховану у глибині ворожої території.
Після цього по скупченню бронетехніки був нанесений удар РСЗВ, що дозволило швидко його знищити. Раніше китайські ЗМІ повідомляли про надходження на озброєння НВАК ракет з самонавідними суббоєприпасами для важких РСЗВ. При цьому, завдяки сучасним інформаційним технологіям, батарея РСЗВ виявилася здатною відкрити вогонь по противнику через лічені секунди після надходження на батарею відповідного наказу.
Кореспондент зазначив різноманіття засобів розвідки та управління, задіяних в ході навчань: «одних РЛС налічувалося три види».