fbpx
Розпочата процедура повернення державі Чорноморського суднобудівного заводу

Розпочата процедура повернення державі Чорноморського суднобудівного заводу

«Чорноморський суднобудівний завод» Націоналізація ОПК Суднобудування

Господарський суд міста Києва за позовом заступника Генерального прокурора України відкрив справу про повернення Чорноморського суднобудівного заводу у державну власність

Про це повідомляє у Facebook Миколаїв – місто корабелів

Відповідну справу під № 910/502/19 було опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Наразі Чорноморський суднобудівний завод входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (SMG) промислово-інвестиційної групи Вадима Новинського «Смарт-холдинг». Серед відповідачів за позовом перераховані 8 компаній, зареєстрованих на Кіпрі, що загалом володіють близько 90% акцій підприємства.

У липні 2018 року підприємство було визнано банкротом Господарським судом Миколаївської області .

Саме на Чорноморському суднобудівному заводі 17 травня 2011 року було закладено перший корпус майбутнього корвету проекту 58250, а саме будівництво неодноразово зупинялось через недофінансування.

У 2017-у році на підприємство мала прибути аудитори для перевірки використання коштів, але тоді державним аудиторам у візиті відмовили. Після чого була розпочата процедура банкрутства підприємства.

Нагадаємо, що 1 листопада 2013 року Господарський суд Миколаївської області визнав публічне акціонерне товариство «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру. Після його було повернуто до державної власності та нещодавно він отримав нового власника.

«Чорноморський суднобудівний завод» Націоналізація ОПК Суднобудування