fbpx
Росія створила дві військові бази у Лівії

Росія створила дві військові бази у Лівії

ЗС Росії Лівія Світ

Видання The Sun з посиланням на джерела в британському уряді РФ перекинула в східну Лівію контрольовану армією маршала Халіфи Хафтара, військовослужбовців спецназу  і співробітників Головного управління Генштабу, все це робиться під прикриттям приватної військової компанії “Вагнер”.

Про передбачувану активність Росії в Лівії була сповіщена прем’єр-міністр Тереза Мей.

В Лівії Росія вже створила дві військові бази на північно-східному узбережжі країни – в містах Тобрук і Бенгазі. Росіяни займаються підготовкою військових армії маршала Халіфи Хафтара, якому РФ також поставляє важке озброєння.

Нагадаємо, що в наслідок політичної кризи, що поглинув країну у 2013 році та ускладнився на початку 2014 у Лівії розгорівся громадянський конфлікт. В наслідок якого ООН наклала ембарго на продаж та поставку зброї до цієї країни.

Через два роки – у березні 2016 року з поміж багатьох місцевих сил, а також військових сил народів туарегів та тубу основні сили та владу на території понад 6 мільйонної країни зберегли та розширювали сили підконтрольні Палаті представників Лівії та Загального Національного конгресу.

У Пентагоні ще у березні 2017 року заявляли про “беззаперечні” зв’язки лідера Лівії з РФ, тоді на прес-конференції Командуючий збройними силами США в Африці Томас Вальдхаузер сказав, що були спроби Росії вплинути на Лівію.

«Вони знаходяться на землі та намагаються впливати на події. Ми з великою стурбованістю спостерігаємо за тим, що вони роблять. І ви знаєте, що крім військової сторони цього, ми бачили деяку недавню активність в сфері бізнесу», – розказав командуючий

 

ЗС Росії Лівія Світ