fbpx
Світова громадськість не помічає ситуацію в Бахрейні

Світова громадськість не помічає ситуацію в Бахрейні

Світ

 

З підтримкою саудівських військ, а також поліції ОАЕ, королівська поліція і армія Бахрейну зачистили наметове містечко опозиції в столиці і пригнічують зараз хвилювання в шиїтських поселеннях і селах. Повідомляється, як мінімум про одного загиблого військовослужбовця Саудівської Аравії, двох загиблих бахрейнських поліцейських і декількох протестуючих.

Поранених звичайно набагато більше. У країні введено надзвичайний стан і комендантську годину. Природно після всього цього відношення між Іраном і сусідніми монархіям Перської затоки ще погіршаться. Іран вже різко засудив введення іноземних військ туди, Бахрейн же у відповідь відкликав посла з Тегерана. 

Дуже активно резолюцію ООН що до Лівії підтримали арабські країни Перської затоки, ОАЕ і Катар  висловили готовність послати свої літаки на допомогу Франції та Англії проти Каддафі. І це все в той час, коли поліцейські та військові цих же ОАЕ і Катару разом з саудівськими військовими жорстко придушують антимонархічні виступи навіть не в себе, а в іншій країні – Бахрейні, застосовуючи вогнепальну зброю, бронетехніку і вертольоти. 

Але на це США і Західна Європа зараз фактично закривають очі. А також не звертають увагу і на ситуацію в Ємені, де президент Салех вже не перший тиждень розганяє акції протесту за допомогою зброї, що спричинило десятки вбитих і сотні поранених.

Світ