fbpx
“Спецтехноекспорт” уклав контрактів на понад 280 млн дол у 2018 році

“Спецтехноекспорт” уклав контрактів на понад 280 млн дол у 2018 році

ДП «СпецТехноЕкспорт» Укроборонпром

У 2018 році ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», виконало зовнішньоекономічні оборонні контракти загальною вартістю 152,6 млн дол. США., що на 27% більше ніж у 2017 році. При цьому, у 2018 році було укладено 148 нових оборонних контрактів на рекордну за останні 5 років суму 282,5 млн дол. США. Таким чином, обсяги нових укладених контрактів зросли у 2,5 рази порівняно з попередніми роками.

За результатами своєї діяльності у 2018 році підприємство сплатило 145,8 млн грн податків та дивідендів державі та забезпечило багатомільйонні експортні замовлення для українських державних та приватних оборонних підприємств.

Протягом минулого року підприємство «Спецтехноекспорт» відвантажило продукцію та підписало нові контракти з понад 30-ма країнами світу. Найбільшими експортними партнерами компанії у 2018 році були Індія, Алжир, М’янма, Китай, Екваторіальна Гвінея, Польща. При цьому, за показником підписання нових експортних контрактів у 2018 році, найбільшу динаміку зростання показала співпраця з Туреччиною, Чехією, Азербайджаном, Індонезією, Республікою Корея.

Основну частину експортної діяльності компанії складає постачання систем для модернізації техніки та послуги з продовження ресурсу техніки радянських зразків за напрямками авіація, бронетехніка, системи ППО. При цьому, у структурі експорту позитивною є динаміка зростання частки нових продуктів українських підприємств, зокрема, за напрямками ракетних систем, бронетехніки, БПЛА, космічних технологій.

Основними напрямками роботи «Спецтехноекспорту» за імпортом у 2018 році було постачання систем військового радіозв’язку, стрілецької зброї та боєприпасів, легкої бронетехніки. Підприємство успішно та вчасно виконує усі контракти за Державним оборонним замовленням.

Для забезпечення ефективної маркетингової роботи, протягом 2018 року було організовано більше 130 візитів іноземних делегацій в Україну з метою проведення переговорів та демонстрації продукції українських оборонних підприємств. Підприємство організувало демонстрацію продукції українського ОПК на 5-ти міжнародних спеціалізованих виставках у 5-ти країнах світу.

У 2018 році підприємство розпочало реалізовувати ряд нових проектів з використанням зазначених механізмів і розраховує на їх високу результативність у майбутньому.

Вже протягом декількох років близько 10% доходу компанія отримує від реалізації науково-дослідних проектів, що виконуються в інтересах інозамовників. Це унікальні проекти, за якими за рахунок інозамовника розвиваються нові технології, з опорою на вітчизняні наукові школи. Так, протягом 2018 року вітчизняним оборонним підприємствам було забезпечено маркетингову підтримку або залучено фінансові ресурси іноземних партнерів для реалізації ряду інноваційних проектів, зокрема:

  • експериментальні дослідження в Україні процесу суперкавітації для прискорення бойових снарядів;
  • виробництво плазмових двигунів для космічних апаратів нового покоління;
  • виконання дослідно-конструкторських робіт у сфері космічних технологій;
  • розробка нової двигунно-трансмісійної установки для бронетехніки;
  • випробування новітніх систем захисту для бронетехніки;
  • розробка та виробництво систем та обладнання у сфері проведення електромагнітних досліджень для оборонних цілей;
  • виробництво систем керування високоточним озброєнням;
  • розробка пасивних радіо-гідроакустичних буїв.

Нагадаємо, керівника підприємства було арештовано. Він та ще кілька нинішніх і колишніх співробнитників “Спецтехноекспорту” фігурують у справі про збитки державі на суму 55 млн грн.

 

ДП «СпецТехноЕкспорт» Укроборонпром