fbpx
Справу Коновалюка не закрито

Справу Коновалюка не закрито

СБУ Україна

Служба безпеки України продовжує розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом розголошення громадянином України відомостей, що містять державну таємницю. Під час розслідування було виявлено вчинення народним депутатом України В.Коновалюком порушення законодавства про державну таємницю (ст. 212-2 КУпАП). 27 січня ц.р. відповідний протокол скеровано до Печерського районного суду м. Києва.

У протоколі зазначалось, що у листопаді 2008 р. Комісія Верховної Ради України з розслідування обставин оприлюднення таємного документу зробила висновок, що дії народного депутата могли призвести до створення передумов розголошення державної таємниці.

Судом ухвалено постанову про закриття впровадження у справі у зв’язку з відсутністю в діях В.Коновалюка адміністративного правопорушення. Разом з тим, це рішення не спростовує факту розголошення державної таємниці, що є кримінальним злочином.

Досудове слідство у цій кримінальній справі триває.

Особливе занепокоєння викликає те, що неправдиві відомості, які розповсюдив В.Коновалюк в Україні та Росії, грубо порушили конституційні права восьми громадян України, що працюють на одному з підприємств Харківщини і ніколи не брали участі у військових діях на території інших держав. Ці громадяни звернулись до суду з вимогою спростувати наклепницькі заяви і захистити їх честь та гідність.

ДжерелоСБУ 

СБУ Україна