fbpx
США готові до застосування F-35C Lightning II

США готові до застосування F-35C Lightning II

F-35 Авіаносці ВМФ США ОПК Світ

Винищувач США п’ятого покоління у версії для Військово-морських сил F-35C Lightning II досяг рівня початкової бойової готовності.

Про це йдеться в офіційній заяві Військово-морського флоту США

Початкова бойова готовність передбачає наявність сформованої ескадри з 10 літаків, необхідні запасні частини, допоміжне обладнання, інструменти, технічна документація, навчальні тренажери та функціональну автономну інформаційну систему.

Відповідно до офіційної заяви все це наразі вже є та оперативна ланка F-35C готова до використання

“F-35C готовий до операцій, битви і перемоги. Ми додаємо в арсенал наших авіаносних ударних груп неймовірну систему, яка значно розширює можливості”, – заявив командувач морською авіацією ВМС США віце-адмірал Де Вольф Міллер.

Віце-адмірал заявив про бойову готовність винищувачів F-35C Lightning II після того, як вони успішно завершили ряд випробувань на палубі авіаносця Carl Vinson.

Американський літак F-35 Lightning II, розроблений американською фірмою Lockheed Martin Aeronautics Company. Виготовляється у трьох варіантах — F-35A — звичайний, F-35B — з укороченим зльотом і вертикальною посадкою та F-35C — палубний (короткий зліт за допомогою катапульти та посадка з використанням аерофінішера).

Інші моделі серії F-35C Lightning II – F-35A Lightning II і F-35B Lightning II – досягли бойової готовності в 2016 і 2015 роках відповідно.

F-35 Авіаносці ВМФ США ОПК Світ