fbpx
США збільшать витрати на ядерне озброєння

США збільшать витрати на ядерне озброєння

В 2011 році США витратять на ядерну зброю 7 мільярдів доларів – на 600 мільйонів доларів більше, ніж в цьому.

Президент США Барак Обама має намір виділити в 2011 році 7 мільярдів доларів на підтримку національного ядерного арсеналу, що на 600 мільйонів доларів більше від суми, яку Конгрес схвалив минулого року.

Про це заявив у четвер, 28 січня, віце-президент США Джозеф Байден.

“Також протягом наступних п’яти років ми маємо намір збільшити фінансування цієї важливої для нас діяльності на більш ніж 5 мільярдів доларів”, – повідомив Байден.

“Навіть у часи важких бюджетних рішень ми повинні зробити ці інвестиції заради нашої безпеки. Ми маємо намір працювати з Конгресом для того, щоб збільшення, що стосуються цієї частини бюджету, було схвалено”, – додав віце-президент.

За словами Байдена, адміністрація Обами успадкувала тенденцію до зниження рівня підтримки національних ядерних запасів та їх інфраструктури.

“Майже десятиліття наші лабораторії і ядерні об’єкти було недооцінено, і вони отримували недостатнє фінансування. Наслідки подібної зневаги – це зростаюча нестача кваліфікованих кадрів у сфері ядерних наук, вчених та інженерів, а також старіння важливих об’єктів, на яке не зверталося уваги”, – написав Байден у статті.

У понеділок, 1 лютого, адміністрація президента США представить на розгляд Конгресу бюджет на фінансовий 2011 рік.

На думку віце-президента США, дії міжнародного співтовариства, спрямовані на нерозповсюдження ядерної зброї, необхідні для “стримування і контролю таких держав як КНДР та Іран, а також утримування інших країн від порушення цього договору”.

 

РИА Новости