fbpx
Туреччина проводить військові навчання в Грузії та Киргизії

Туреччина проводить військові навчання в Грузії та Киргизії

Грузія і Туреччина проведуть спільні навчання на море. За інформацією прикордонної поліції Грузії, навчання відбудуться 13 вересня в акваторії Батумі, і в них візьмуть участь екіпаж турецького катери берегової охорони TCSG-71, а також співробітники служби берегової охорони прикордонної поліції Грузії та наявні у цієї служби плавзасоби.
Турецький катер увійшов в територіальні води Грузії 10 вересня. Візит відбувся в рамках плану двостороннього співробітництва між Грузією і Туреччиною 2012 року. Його метою є обмін досвідом у сфері охорони морських кордонів і планування-проведення спільних морських навчань.
Турецькі прикордонники вже побували в Поті, де поклали вінок до меморіалу загиблим в російсько-грузинській війні, встановленому на Потійській базі служби берегової охорони. Вони провели зустрічі з мером Поті і командуванням департаменту берегової охорони.
11 вересня катер прибув в Батумський порт, де 13 вересня відбудуться спільні навчання. Катер TCSG-71 покине морський простір Грузії 13 вересня.
Відзначимо також, що сьогодні, 11 вересня, в столиці Киргизії проходять спільні киргизько-турецькі військові збори по десантно-диверсійній  підготовці та внутрішній  безпеці. Навчання триватимуть з 11 вересня по 26 жовтня 2012 року. Від киргизької сторони в зборах беруть участь 50 чоловік: представники Міністерства оборони, Внутрішніх військ, МНС і Державного Комітету Національної Безпеки.