fbpx
Угорщина купує гелікоптери Airbus H225M

Угорщина купує гелікоптери Airbus H225M

Airbus Airbus H225 Авіація Гелікоптери Закупівлі ПС Угорщини Сусіди Угорщина

Компанія Airbus Helicopters підписала контракт з Міністерством оборони Угорщини на поставку гелікоптерів H225M Caracal.

Про це повідомляє прес-служба угорського уряду

Очікується, що до 2023-го року всі 16 транспортних гелікоптерів H225M Caracal будуть доставлені до Угорщини та розпочнеться їх експлуатація в складі військово-повітряних сил Угорщини.

Угорщина отримає гелікоптери Н225М з комплектом Airbus HForce, що дозволяє встановлювати широкий спектр озброєння, зокрема ракети класу повітря-повітря. Саме ця система була випробувана минулого року на авіабазі Пап в Угорщині.

Вони використовувались за допомогою системи електрооптичної орієнтації Wescam MX-15 та спеціального шолому Thales Scorpion.

Airbus HForce може бути озброєна:

• підвісним контейнером FN Herstal HMP400 з великокаліберним кулеметом .50 калібру
• підвісним контейнером Thales FZ231 для некерованих ракет
• 20-мм автоматична гармата Nexter NC621

У майбутньому планується встановлення на них комплексу з керованим озброєнням – ракет класу “повітря-земля” та “повітря-повітря”

Цією ж системою будуть озброєні гелікоптери H145M, які замовила Угорщина для свого війська у червні 2018 року та будуть доставлені до 2026 року.

Нагадаємо, що Україна також здійснює закупівлю гелікоптерів виробництва Airbus та два перших з них моделі H225 у цивільному виконанні були доставлені до нашої держави 20 грудня 2018 року.

Загалом Україна отримає 55 гелікоптерів моделей H-125, H-145 та H-225 з Airbus Helicopters. Придбання відбувається за кредитні кошти, всі вертольоти надійдуть до структур МВС (Нацполіція, ДСНС, НГУ).

Airbus Airbus H225 Авіація Гелікоптери Закупівлі ПС Угорщини Сусіди Угорщина