fbpx
Україна та Молдова урочисто почали демаркацію кордону

Україна та Молдова урочисто почали демаркацію кордону

Україна та Молдова встановили перший прикордонний знак між своїми країнами. Придністров’я – проти кордону.

Україна і Молдова 29 січня почали демаркацію державного кордону. О 15:00 відбулася урочиста церемонія установки першого проміжного прикордонного знаку.

Знак було установлено на центральній (Придністровській) ділянці україно-молдавського кордону в районі села Велика Косніца (Ямпольський район, Вінницька область).

У церемонії установки взяли участь міністр закордонних справ Петро Порошенко, віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Юріє Лянке, а також представники місії Європейської комісії з надання допомоги в питаннях кордону України і Молдови (EUBAM).

Тим часом президент невизнаної республіки Придністров’я Ігор Смирнов заявив, що роботи з демаркації придністровської ділянки українсько-молдавського кордону проводитися не будуть.

“Є територія Придністровської Молдавської республіки, дотримуйтеся визнаних правил навіть для невизнаних держав, тому що Україна у будь-якому випадку може в односторонньому порядку це зробити”, – сказав Смирнов.

При цьому він зазначив, що із задоволенням підписав би з Україною угоду про демаркацію кордону. “А взагалі-то я проти кордону”, – додав лідер Придністров’я.

 

 

ТСН