fbpx
Українським морякам дісталася роль терористів на міжнародних навчаннях

Українським морякам дісталася роль терористів на міжнародних навчаннях

Український, болгарський і російський кораблі зі складу  Blackseafor  імітували кораблі терористичного угрупування під час навчань.

У Чорному морі проходить активна фаза навчань міжнародного сполучення Blackseafor, в якому бере участь корабель управління “Славутич” українських Військово-морських сил ,повідомляє ТСН.

Як повідомили в прес-центрі командування українського флоту, протягом трьох днів на переході морем від турецького порту Ереглі до болгарського порту Варна кораблі Чорноморської групи військово-морського співробітництва Blackseafor провели ряд навчань.

Найбільш тривалим і динамічним було вчення зі стримування конфліктної ситуації. Українська, болгарська і російський кораблі зі складу Blackseafor імітували кораблі терористичного угрупування під час навчань.

Корабель управління “Славутич” українських ВМС йшов під прикриттям фрегата ВМС Болгарії “Вірні” та великого десантного корабля ЧФ РФ “Цезарь Куников”. А фрегату “Йилдирим” ВМС Туреччини і корвет “Контр-адмірал Мачеларіо” ВМС Румунії було поставлено завдання прорвати охорону “терористів”, зупинити і провести опитування і огляд “бунтарського судна”, а при необхідності – заарештувати.

Крім того, під час цієї морської фази відпрацьовувався епізод з відбиття повітряних атак умовного противника, якого імітували два винищувачі F-16 Військово-повітряних сил Туреччини.

Кораблі Blackseafor також виконали завдання з тактичного маневрування у складі з’єднання, спостереження за цивільними судами, дозаправки на ходу паливом, тренування з сігналопроізводству за допомогою прапорів вдень, і світлових засобів – вночі.

Спільно з фрегатом ВМС Туреччини “Газентепе” кораблями з’єднання Blackseafor також був проведений пошук і порятунок людини, яка опинилася за бортом.

Крім того, відповідно до плану квітневої активації пройшло спеціальне навчання з використанням палубного вертольота турецького фрегата “Йилдирим”.

Як передбачається планом активації Чорноморської групи військово-морського співробітництва, 23 квітня кораблі Blackseafor прибудуть в румунський порт Констанца.