fbpx
Українські гелікоптери можуть отримати ізраїльську модернізацію

Українські гелікоптери можуть отримати ізраїльську модернізацію

Elbit Systems Гелікоптери ДПСУ ЗСУ Ми-2 Ми-24 Ми-8/17/171 НГУ ОПК

Ізраїльська компанія Elbit Systems Ltd має намір взяти участь у програмі модернізації гелікоптерів Збройних Сил України.

Про це повідомляє «Оборонно-промисловий кур’єр» з посиланням на джерела у Міноборони України та оборонній промисловості.

Зокрема йдеться про гелікоптери Мі-2, Мі-8 та Мі-24, що стоять на озброєнні Збройних Сил України, Національної Гвардії та Державної прикордонної служби.

Для визначення потенціалу військово-технічного співробітництва на цьому тижні запланована спільна нарада представників компанії Elbit Systems Ltd, низки українських підприємств та керівництва військового відомства.

При цьому, співрозмовник ІА «ОПК», дотичний до переговорів з ізраїльською стороною, вказав не неоднозначне ставлення промисловців ОПК України до розгортання масштабного співробітництва з компанію Elbit Systems Ltd, зокрема, через побоювання, що залучення іноземців може суттєво знизити потенціал вітчизняного ОПК.

Нагадаємо, що у січні 2019-го року було підписано меморандум про співпрацю між ДК «Укроборонпром» та ізраїльською компанією Elbit Systems Ltd.

Elbit Systems має значний досвід у модернізації різних типів гелікоптерів, загалом компанія вже має досвід роботи з 16 платформами, а за їх програмою у світі вже експлуатується понад 4 000 одиниць такої техніки.

Обладнання виробництва Elbit System, що може бути встановлено на українські гелікоптери:

Зокрема у 2017-у році стало відомо про участь Elbit Systems у модернізації парку індійських гелікоптерів Мі-17 (експортна назва гелікоптера Мі-8) де буде встановлено ізраїльську авіоніку, радари та інше. Загальна вартість модернізації 90 Мі-17 оцінюється у 110 млн доларів США.

Elbit Systems Гелікоптери ДПСУ ЗСУ Ми-2 Ми-24 Ми-8/17/171 НГУ ОПК