fbpx
Українські Мі-8 «навчились» стріляти «Бар’єром»

Українські Мі-8 «навчились» стріляти «Бар’єром»

«Мотор-Січ» Авіація Випробування ДНВЦ ЗС України ДП НВК «Фотоприлад» Ізюмський приладобудівний завод КБ «ЛУЧ» Ми-8/17/171 ОПК ПТРК

Засновник Defence Blog Ділан Малясов на своїй сторінці у Facebook опублікував знімок з випробування гелікоптера типу Мі-8МСБ-В з оптико-електронним модулем для виявлення цілі та наведення ракети (ПМ-ЛКТ) під час стрільб керованою ракетою Р-2В протитанкового ракетного комплексу «Бар’єр-В», розробки та виробництва КБ «Луч».

Про це повідомляє Український мілітарний портал

«Бар’єр-В» — це протитанковий ракетний комплекс, що призначений для установки на модернізований гелікоптер Мі-24. Він оснащується ракетою РК-2В.

Короткі технічні характеристики:

•  довжина пускового контейнера 1917 мм
• максимальна дальність стрільби становить 7500 метрів
• система наведення — автоматична по лазерному променю з телевізійно-тепловізіонним автосупроводженням цілі.

Використання цього ПТРК стало можливим завдяки модуля ПМ-ЛКТ розроблений ДП НВК «Фотоприлад», що входить до складу комплексу 524Р, який встановлено на борту гелікоптера Мі-8МСБ-В та у перспективі може встановлюватись на гелікоптери Мі-2 та Мі-24.

Комплекс 524Р – призначений для вирішення задач цілодобового огляду, виявлення, розпізнавання та автоматичного супроводу наземних та повітряних, рухомих та нерухомих цілей, а також для бойового застосування ракет РК-2В с борту гелікоптеру. Комплекс керованого озброєння 524Р з ракетою РК-2В забезпечує дальність виявлення цілі типу танк до 10 км, а сама ракета здатна вражати цілі на дальності до 7,5 км.

2017 року впродовж 10-14 липня на аеродромі «Вознесенськ» та на полігоні «Широкий Лан» був проведений перший етап льотних випробувань з успішними пусками ракет по цілях імітуючих танк, ДОТ противника. Всі посадові особи, включно з Міністром оборони та Начальником Генерального штабу поставили свої підписи на документі, відповідно до якого буде відбуватись порядок робіт по проведенню державних випробувань та поставку на озброєння цього виробу.

Очікується, що до кінця цього року комплекс 524Р буде прийнятий на озброєння української армії.

«Мотор-Січ» Авіація Випробування ДНВЦ ЗС України ДП НВК «Фотоприлад» Ізюмський приладобудівний завод КБ «ЛУЧ» Ми-8/17/171 ОПК ПТРК