fbpx
“Укроборонпром” показав влучання бомби MAM-L з турецького БПЛА

“Укроборонпром” показав влучання бомби MAM-L з турецького БПЛА

Bayraktar TB2

Державний концерн “Укроборонпром” опублікував відео попадання керованого боєприпаса під час випробувань безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2. На кадрах з знятих безпілотником та із землі поблизу навчальної мішені чітко видно влучання бомби. Керований боєприпас, за оцінками “Укроборонпрому” відхилився менше ніж на метр. Відео дозволяє припустити, що траекторія польоту ракети пролягла приблизно під кутом 60-70 градусів до земної поверхні.

Застосовувався боєприпас MAM-L від турецької компанії Roketsan. Ці та інші високоточні боєприпаси були закуплені разом із партією ударних дронів для українського війська.

MAM-L (Smart Micro Munition) спеціальний легкий керований боєприпас, розроблений для ударних дронів. Ця бомба оснащена високоточною системою наведення по лазерному променю та здійснює планерний політ до цілі.

 

Нагадаємо, раніше у користувачів мережі виникли сумніви щодо факту застосування боєприпасів 20 березня, оскільки на відео з випробувань було продемонстровано зліт БПЛА без корисного навантаження.

Bayraktar TB2