fbpx
Укроборонпром технічно готовий до відновлення будівництва корвету

Укроборонпром технічно готовий до відновлення будівництва корвету

«Чорноморський суднобудівний завод» ВМС України Корвет проекту 58250 Корвети Суднобудування Флот

Державним концерном “Укроборонпром” та підприємствами, що входять до складу і відповідають за створення та ремонт морської техніки, розроблено план добудови корвету проекту 58250

Про це розповів у інтерв’ю на ток-шоу “Ехо України” перший заступник генерального директора ДК “Укроборонпром” Сергій Омельченко.

За його словами зараз Кабінетом Міністрів розглядається питання, яке саме підприємство і за якою моделлю буде добудовувати цей корвет, виходячи з вимог Військово-морських сил ЗС України. Після цього рішення, звичайно, державний концерн готовий приступити до добудови корвету.

“Але, дійсно, оновлення військового флоту українського є важливим завданням. І йшлося про добудову корвету, який будувався на одному з приватних суднобудівних заводів, який, на жаль, став банкрутом. Але вже розроблено державним концерном “Укроборонпром” і нашими підприємствами, що входять до складу і відповідають за створення та ремонт морської техніки, план добудови цього корвету”, – розповів він

Проектантом корабля виступило Казенне підприємство “Дослідно-проектний центр кораблебудування” (Миколаїв).

Корвет проекту 58250 був закладений 17 травня 2011 року на Чорноморському суднобудівному заводі у Миколаєві, його будівництво неодноразово зупинялось через недостатнє фінансування та врешті решть призвело до банкрутства заводу виконавця.

У 2017-у році ми вже повідомляли про стан готовності корвету проекту 58250 також про стан корпусу можна ознайомитись на відео:

Тактико-технічні характеристики корабля:

Водотоннажність: 2500 тонн (стандартна)
Швидкість повного ходу: 32 вузла
Довжина максимальна: 112 м
Осадка: 5,6 м
Енергетична установка: дизель-газотурбинна
Автономність: 30 діб
Дальність плавання: 4000 миль (14 вуз.)
Екіпаж: 110 осіб

Інформація щодо можливого озброєння корабля потребує уточнення.

«Чорноморський суднобудівний завод» ВМС України Корвет проекту 58250 Корвети Суднобудування Флот