fbpx
У ВІННИЦІ НАВЧАННЯ ЗІ СТВОРЕННЯ АВІАБАЗИ (ФОТО)

У ВІННИЦІ НАВЧАННЯ ЗІ СТВОРЕННЯ АВІАБАЗИ (ФОТО)

12 жовтня, у Вінниці, у командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України відбулася розширена нарада, присвячена підбиттю попередніх підсумків практичного етапу дослідницького навчання з підрозділами авіаційних бригад тактичної авіації та авіаційної бази Повітряних Сил. Нарада проходила під головуванням командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковника Івана Руснака. Необхідно зазначити, що практичний етап дослідницького навчання з підрозділами авіаційних бригад тактичної авіації та авіаційної бази відбулося на минулому тижні на військовому аеродромі “Коломия”, що на Івано-Франківщині. До навчання, яке проводилося в рамках експерименту щодо визначення оптимальної організаційно-штатної структури авіаційних військових частин шляхом переформування бригади тактичної авіації і створення авіаційної бази, були задіяні практично всі роди військової авіації Повітряних Сил: винищувальна, бомбардувальна, розвідувальна, транспортна, зокрема, літаки МіГ-29, Су-25, Су-24мр, Ан-26 та вертольоти Мі-8.

Су-25

За словами командувача Повітряних Сил поставлена мета в ході проведення дослідницького навчання була досягнута в повній мірі.

– До проведення дослідницького навчання залучено близько тисячі військовослужбовців та більше 10 літаків військової авіації Повітряних Сил ЗС України. Тобто 3 авіаційні бригади, ціла система командних пунктів, пунктів наведення авіації, командні пункти радіотехнічних частин, також задіяні комендатури двох аеродромів, – повідомив генерал-полковника Івана Руснака.

Він також додав, що головним завданням заходу було відпрацювання всього переліку питань, які пов’язані зі створенням такої структури, як авіаційна база.

– Це дає нам можливість зробити чіткий розподіл функцій і завдань між бригадою тактичної авіації та авіаційною базою, тобто підрозділом, який повністю бере на себе весь перелік завдань по забезпеченню бойових дій усіх родів військової авіації з оперативних аеродромів, – зазначив командувач Повітряних Сил ЗС України.

Підбиваючи попередні підсумки, генерал-полковник Іван Руснак наголосив, що більшість завдань, які були поставлені, військовослужбовці успішно виконали.
 
Інформація та фото – Міністерство оборони