fbpx
У Йорданії почали збирати українські «Корсари»

У Йорданії почали збирати українські «Корсари»

Jadara Equipment Близький Схід Йорданія КБ «ЛУЧ» ОПК ПТРК ПТРК «Корсар» Співпраця Україна

Компанія Jadara Equipment з Йорданії у 2018 році розпочала виробництво протитанкового ракетного комплексу (ПТРК)  Jadara Terminator, що є ліцензованою версією українського легкого ПТРК «Корсар» від КБ «Луч».

Про це повідомляє Defense Express.

Вперше йорданський «Terminator» продемонстрували на початку травня 2018 року під час міжнародної виставки SOFEX-2018, яка відбувалась у столиці Йорданії, місті Амман. На заході був продемонстрований власне переносний аналог ПТРК «Корсар» та бойовий модуль Twin Jadara Terminator (кулемет калібру 7,62 мм + 2 ПТРК), що був змонтований на базі позашляховика Toyota Land Cruiser:

Пізніше, вже у вересні компанія Jadara Equipment продемонструвала свою продукцію на виставці Africa Aerospace and Defence (AAD-2018) у Південно-Африканський Республіці. Цього разу, замість Twin-модуля був продемонстрований більш потужний БМ на 4 ПТРК (Quad). Також потенційним замовникам був показаний і Terminator у «класичному» вигляді.

ПТРК Jadara Terminator має дещо змінений (від звичайного «Корсару») прицільний комплекс з тепловізором та адаптовану під піщані ґрунти триногу. В ПТРК використовуються українські ракети з тандемною кумулятивною РК-3К (Anti-Tank Guided Missile T-AT – Hollow Charge, Tandem) та уламково-фугасною РК-3ОФ (High-Explosive Fragmentation Guided Missile T-HE – High – Explosive Fragmentation) бойовими частинами, виробництва КБ «Луч».

Складання протитанкових ракетних комплексів відбувається на підприємстві Jadara Equipment у Йорданії з українських комплектуючих. У складі комплекту для ракет приходять: бойова частина, корпус маршового двигуна, заряд маршового двигуна, запальник маршового двигуна, стартовий двигун, апаратурний блок та джгут.

Також окремо доставляються прилади наведення, зокрема, у травні минулого року повідомлялось, що дочірнє підприємство державної компанії «Укрспецекспорт» ДП ДГЗІФ «Укрінмаш» поставило компанії Jadara Equipment 25 приладів наведення для виробів РК-3К та РК-3ОФ. Вони призначені для прицілювання і напівавтоматичного наведення на ціль протитанкових керованих ракет РК-3ОФ і РК-3К по лазерному променю з видачею команд керування.

Загальна сума постачання склала близько 5 млн доларів.

 

Jadara Equipment Близький Схід Йорданія КБ «ЛУЧ» ОПК ПТРК ПТРК «Корсар» Співпраця Україна