fbpx
У Черкасах затримано начальника фінансової служби частини ЗСУ

У Черкасах затримано начальника фінансової служби частини ЗСУ

Військова прокуратура ЗСУ Хабарництво

На неправомірній вигоді затриманий офіцер Збройних сил України – начальник фінслужби військової частини в місті Черкаси.

Про це повідомив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

Як повідомив на своїй сторінці в Фейсбук в четвер увечері спікер Генпрокуратури, затримання військовою прокуратурою Черкаського гарнізону Центрального регіону України відбулося в момент отримання майором ЗС України частини неправомірної вигоди в загальному розмірі 4850 грн від товариша по службі цієї ж військової частини.

Встановлено, що затриманий майор організував цілий тіньовий “бізнес” – розробив і впровадив злочинну схему вимагання та отримання від військовослужбовців своєї ж частини неправомірної вигоди за “швидку і безперешкодну” підготовку фінансових документів з проведення виплат належних військовослужбовцям коштів перед звільненням зі служби (компенсації за неодержання речове майно, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань тощо).

При цьому начальник фінслужби погрожував затягуванням своєчасного проведення і надання інших перешкод в отриманні військовослужбовцями належних їм коштів, у разі відмови “сплатити” ренту.

“Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій 19 жовтня 2018 була задокументована передача нечистому на руку майору- “фінансисту” першої частини неправомірної вигоди в сумі 3 тис. грн”, – сказано в повідомленні.

Під час передачі другої частини в сумі 1850 грн правопорушник затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Неправомірну вигоду у затриманого вилучено.

Проводяться невідкладні слідчі дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище) КК України, подача клопотання слідчого судді про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Військова прокуратура ЗСУ Хабарництво