fbpx
У Швейцарії затримали громадян РФ за планування кібератаки

У Швейцарії затримали громадян РФ за планування кібератаки

Кібератака Кібербезпека Росія Світ Швейцарія

Як повідомляє DW у Швейцарії затримали двох громадян РФ за підозрою в плануванні хакерської атаки на лабораторію Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у Лозанні.

Міністерство юстиції Швейцарії дало дозвіл на подальше розслідування справи. Двоє ймовірних хакерів, на додачу до лабораторії WADA, планували хакерські атаки й на низку інших установ.

Місяць тому виконавчий комітет WADA поновив у правах Російське антидопінгове агентство (РУСАДА), котре було позбавлене акредитації з листопада 2015 року, коли з’явилася інформація про вживання допінгу російськими легкоатлетами. Утім, поновлення супроводжувалось жорсткими умовами і вказанням чітких термінів, у які WADA має отримати доступ до лабораторних даних і зразків проб у московській лабораторії.

Нагадаємо, що Федеральна розвідувальна служба Швейцарії нещодавно застерігала щодо зростання шпигунської активності Росії. На думку голови розвідслужби Швейцарії Жана-Філіппа Годена Годена, РФ обрала Швейцарію мішенню своїх шпигунських дій через те, що тут розташовані офіси багатьох міжнародних організацій та установ.

Кібератака Кібербезпека Росія Світ Швейцарія