fbpx
Флагман протимінної групи кораблів НАТО завітав до Стамбулу

Флагман протимінної групи кораблів НАТО завітав до Стамбулу

SNMCMG2 ВМС Німеччини НАТО Туреччина Чорне море

До порту Стамбулу з візитом прибув корабель комплексного забезпечення Військово-морських сил Німеччини FGS Werra(A514).

Про це повідомляє Yörük Işık‏ на сторінці у Twitter

На початку лютого він вирушив з військово-морської бази Німеччини у Вільгельмсгафені до Чорного моря де окрім візиту до Стамбулу він має відвідати порти Болгарії.

FGS Werra(A514) зараз є флагманом 2-ї постійної протимінної групи НАТО (англ. Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 – SNMCMG2).

14 лютого 2019 року Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час прес-конференції за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони країн НАТО заявив, що Група кораблів НАТО через кілька днів увійде в Чорне море для проведення навчань, і це стане складовою нарощування присутності сил Альянсу у цьому регіоні. Тоді він не назвав яка саме група кораблів прямує до Чорного моря.

2-га постійна протимінна група НАТО – це одна з морських груп швидкого реагування НАТО. Завдання групи — пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження. Група безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню НАТО в Неаполі у Італії.

Кораблі цієї групи вже неодноразово заходили до Чорного моря та відвідували порт Одеси, останній з таких візитів відбувся у липні 2018-го року.

SNMCMG2 ВМС Німеччини НАТО Туреччина Чорне море