fbpx
Центр ISW: Росія може готуватися до хімічної атаки проти України

Центр ISW: Росія може готуватися до хімічної атаки проти України

Донбас РБХ Російська агресія Російсько-терористичні війська

У щотижневій аналітичній доповідній «Russia in Review» вашингтонський Центр вивчення війни (Institute for the Study of War) прогнозує військову ескалацію Росії проти України.

Про це повідомляє Радіо Свобода

Автори наголошують: Москва вже створює всі необхідні для цього передумови. В тому числі є привід припускати, що Росія готується до хімічної атаки проти України, щоб спричинити масову істерію. Причин кілька: в тому числі й перешкоджання надання автокефалії українській церкві. При чому відсутність вагомої відповіді з боку НАТО лише «заохочує» російського президента Володимира Путіна на наступальні дії, переконані аналітики.

Москва наразі створює необхідні передумови для ескалації конфлікту з Україною, а саме – для відкритого вторгнення, йдеться в новій доповіді Центру вивчення війни. Серед іншого, Кремль поширює фальшиві наративи про те, що Україна і Захід готують неминучі атаки на Сході України, в тому числі й хімічні.

Напередодні бойовики повідомляли про нібито підготовку Службою Безпеки України теракту на території Маріуполя з метою спровокувати наступ військ Операції об’єднаних сил на Новоазовськ:

Таким чином Росія може сфабрикувати докази хімічної атаки – або ж сама може її здійснити для посіяння хаосу та виправдання відкритого військового залучення російських збройних сил, а також створити умови для подальшого наступу, зауважують аналітики.

Донбас РБХ Російська агресія Російсько-терористичні війська