fbpx
Через дії Росії на Азові Україна втратила більше 1 млрд гривень

Через дії Росії на Азові Україна втратила більше 1 млрд гривень

Азовське море Берегова охорона Росії Російська агресія

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв’ю кореспонденту телеканалу «Настоящее время» (проект Радіо Свобода та Голосу Америки) розказав, що порти Україна на Азовському морі зазнали понад мільярд гривень збитків через дії Росії в Азовському морі.

Також він розказав, що через постійні зупинки цивільних суден їх власники несуть збитки у 15-50 тисяч доларів на добу.

В свою чергу українські порти стоять без роботи, так морський порт Маріуполя був змушений перейти на чотириденний робочий тиждень.

“Фактично це ми вже можемо рахувати збитки – це вже більше одного мільярда гривень прямих. Ми бачимо, що вантажопотік в двох морських портах Маріуполь та Бердянськ скоротився з часу російських військових дій на Сході України у 2014 році майже удвічі”, – розказав Володимир Омелян

Вчора 25 жовтня Європейський парламент ухвалив резолюцію про загострення ситуації в Азові. Європарламентарі засудили порушення Росією українського суверенітету в Азовському морі і розкритикували штучне блокування торговельних суден. У тексті документу також є заклик до введення нових санкцій проти Кремля у випадку подальшої ескалації напруженості.

Азовське море Берегова охорона Росії Російська агресія