fbpx
ЧФ посилять двома кораблями з Балтійського флоту

ЧФ посилять двома кораблями з Балтійського флоту

Чорноморський флот Росії, що дислокується в Севастополі, планують зміцнити бойовими кораблями Балтійського флоту, повідомило у п’ятницю джерело в Головному штабі ВМФ Росії. “В даний час опрацьовується питання про переведення з Балтійська до Севастополя двох сторожових кораблів: “Безстрашний” і “Ярослав Мудрий”, – сказало джерело. За його словами, час переходу кораблів буде визначений після прийняття остаточного рішення”. Швидше за все, це відбудеться в наступному році “, – припустив офіцер.

У свою чергу, джерело в штабі ЧФ сказало, що на флот поки не надходили офіційні документи про прийом кораблів Балтфлоту, але командування вже наводить довідки про сторожовика проекту 11540, яких на ЧФ до цих пір не було. Голова комітету Ради федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров повідомив раніше, що міністр оборони Анатолій Сердюков, виступаючи 9 червня на засіданні палати, заявив про необхідність оснащення Чорноморського флоту новою військово-морською технікою та озброєнням.

Чорноморський флот планується згодом поповнити фрегатом проекту 22350 “Адмірал Касатонов” (закладений в “Північній верфі” у листопаді 2009 року), дизельним підводним човном проекту 677 “Севастополь” (закладений в листопаді 2006 року), малим ракетним кораблем проекту 21631 (закладка запланована на кінець 2010 року) і корветом проекту 20380 “Перевірений” (планується закласти в 2011 році). Сторожові кораблі “Безстрашний” і “Ярослав Мудрий” є єдиними кораблями проекту 11540 у ВМФ. Вони увійшли до складу Балтійського флоту в 1993 році і в червні 2009 року. На сторожовика встановлені сучасні зразки тактичного зброї – ударний ракетний комплекс “корабель-корабель”, ЗРК середнього і ближнього радіусу дії, реактивна бомбометная установка РБУ-6000 та інш. В ангарі розташований палубний вертоліт Ка-27, що несе протичовнові торпеди, ракети та глибинні бомби. Водотоннажність корабля – 4 тис. тонн, швидкість – 30 вузлів. Дальність – 3 тис. миль. Автономність – 30 діб. Екіпаж – 210 осіб, включаючи 35 офіцерів.

 

navy.ru