fbpx
Що там в Сирії – хроніка подій за 19-20 лютого

Що там в Сирії – хроніка подій за 19-20 лютого

Близький Схід

Ізраїль: Повідомляють, що через політичні події в Ізраїлі Нетаньяху скасував свою поїздку в москву. Це мала б бути перша зустріч з путіним з моменту збиття російського літака в небі над Сирією у вересні минулого року. Очевидно розмовляти нема про що.

Іран: Режим башара асада сьогодні знаходиться під щільним контролем Тегерана. І чому рашці тут нічого не світить? Зближення Дамаска з Іраном почалося задовго до Арабської весни. Ще Хомейні оголосив невелику секту алавітів, що становить кістяк правлячої еліти Сирії, шиїтами. У 2013 р в охоплену громадянською війною країну хлинув потік шиїтських «джихадистів» з різних країн і організацій. Про це все за посиланням в програмі “За і проти” Хамзат Наврузов та Кирило Семенов, голова Центру ісламських досліджень Інституту інноваційного розвитку (російською).

Сирія: За останні декілька днів в наслідок артилерійських обстрілів режиму асада були вбиті 27-ми цивільних осіб, більше 129 були поранені. Усі жертви – цивільні особи, більшість з яких – жінки та діти. Жоден з повстанців не був убитий. Ці напади є терористичними актами та злочинами проти людства.
І жах продовжується. За 19 лютого в Ідлібі САА і союзники обстріляли Кхан Шейкхун (5 загиблих, 5 поранених), Мараат аль-Нуман, Сукайк, Тамана, Хіш, Басіда і Маар Хатат.
Сьогодні, артилерійський обстріл з російського табору в селі Аль-Тамах спрямований по околиці міста Хайеш. В результаті ракетного обстрілу по місту Маарет Аль-Нуман в Ідлібі, постраждали два мирних жителя.

Під вогнем – Кафр-Зіта, Джаср Рас Аль-Рас, Аль-Зияра і район теплової електростанції в Зайзуні в районі рівнин Аль-Гхаб.

Момент, коли в місті Кхан-Шейкун в Ідлібі впала ракета попав на відео.

І ще трохи відео з Кхан-Шейкуна.

Повстанці чинять опір. На відео бійці з угруповання Джаішб аль Ізза влучають ракетою ПТРК по групі асадитів.

Ісламська держава: Сирійський ЦМПЧ повідомив BBC, що Багхуз Фавкані покинули останні бойовики Ісламської Держави, евакуювали останніх мирних жителів, єдиний район, який контролювали бойовики ІДІЛ звільнений. Очікується офіційна заява Демократичних сил Сирії.
Більше 50 вантажівок в бойовиками Ісламської Держави та членами їх сімей покидають Багхуз Фавкані в невідомому напрямку. Всього евакуйовано близько 1200 чоловік.


Ті з бойовиків хто залишився будуть знешкоджені.

Далі буде…

Близький Схід