fbpx
Що там в Сирії – чергова провокація режиму з використанням ХЗ

Що там в Сирії – чергова провокація режиму з використанням ХЗ

Близький Схід

BREAKINGNEWS. Сьогодні з ранку ху@ло зі своїми сирійськими посіпаками влаштував чергову провокацію з використанням хімічної зброї проти мирного населення в місті Алеппо, що під контролем асада. За отриманими даними, невідомими з мінометів мінами з отруйним газом (ймовірно – хлором) були обстріляний район вулиць Нілу та Халідії.

Директор з охорони здоров’я в місті Алеппо повідомив, що кількість постраждалих збільшилася до 50 цивільних осіб. Кількість загиблих поки невідома. Медичні бригади продовжують надавати допомогу.

Кремль відразу звинуватив у атаці опозицію і почав бомбардування районів західного Алеппо не підконтрольного асаду.

Це був перший за останні 75 днів удар по Сирії з боку русні, як вони кажуть у відповідь за напад ХЗ. І знов він лап русні гинуть цивільні, в тому числі діти.


В цілому позиція рашистів зрозуміла і реакція прогнозована. Спочатку вони розгортають пости РХБ захисту в районі Алеппо, про що волають день через день. Потом асадівські солдати виставляють ультиматум повстанцям, щоб вони покинули околиці Алеппо та погрожують ударами з боку вкс рашистів. І ось, «внезапна», все складається як попереджала сумне лоша лавров. І «кочуючий» міномет (вже ми бачили такі на Донбасі) і хлор. І рятувальні команди русні, які несамовито рятують постраждалих. Цинізм наших ворогів не має меж. Це не треба забувати.

Далі, йде розкрутка в мас-медіа саме рашистської версії подій. Не без фінансової допомоги скрепоносів.

Оперативно, на провокацію також відповіли представники повстанських рухів.

Узагальню. Перш за все, були відкинуті всі звинувачення в використанні ХЗ. По-друге вчергове викликало обурення «тупоумні західні інформаційні» засоби, що поширюють асадівську пропаганду. У провину їм було закинуте, що вчорашні жертви асадівських обстрілів не викликали їхньої уваги. По-трете, необхідно, щоб режим був притягнутий до відповідальності за свої минулі і поточні злочини, що здійснюються проти ні в чому не винних цивільних осіб. І в нікого не виникало сумнівів, що це не остання спроба асада/путена використання хімічною зброї. Повстанці припускають, що причетними до провокації є Аль-Каїда.
Скоріш за все, ситуація буде лише загострюватися. Рашка своєю провокацією поховала угоду по демілітаризованій зоні в Ідлібі. Сьогодні неділя, тому чекатимемо міжнародну реакцію вже завтра.
Далі буде…

Близький Схід