fbpx
Ізраїль представив дистанційно керовані катери Protector USV

Ізраїль представив дистанційно керовані катери Protector USV

Rafael Advanced Defense Systems ОПК Флот

На міжнародній виставці Euronaval-2018, що раз відбувається у столиці Франції Парижі, ізраїльська компанія Rafael представила дистанційно керовані катери Protector USV (Unmanned Surface Vehicle).

Про це повідомляє Israel Defense

Їх основне завдання – супровід та бойова охорона великих бойових кораблів та катерів. Також передбачено ряд різноманітних інших завдань, як то охорона узбережжя, РЕБ, в якості ударних засобів чи цивільний варіант – для гасіння пожеж.

У варіанті протидії малим човнам на Protector USV встановлюється бойові модулі Typhoon RCWS (Remote Controlled Weapon Station) та Mini-Typhoon.

Typhoon MLS ER може нести до 4-х протитанкових керованих ракет Spike-ER з максимальною дальністю у 8 км, або дві ракети Spike-NLOS з радіусом дії у 25-30 км (їх можна використовувати одночасно за формулою 2+1).

Mini-Typhoon – бойовий модуль з можливістю розміщення кулеметів калібром 12,7 або 7,62 мм.

Технічні характеристики катерів:

Водотоннажність: 4 тонни
Довжина: 9 метрів
Ширина: 3,5 метрів
Двигун: Дизельний
Швидкість: до 50 вузлів
Навігація: радар, GPS та INS

Концепція створення таких катерів полягає у збільшенні загрози від малотонажних катерів, що можуть бути використані у великій кількості начинені вибухівкою проти бойових кораблів великого тонажу.

У США для таких цілей адаптували протитанкову керовану ракету Longbow Hellfire, в складі модулів Surface-to-Surface Missile Module (SSMM), що планує використовуватись з кораблів прибережної зони.

Rafael Advanced Defense Systems ОПК Флот