fbpx
Іран продемонстрував військову міць на параді

Іран продемонстрував військову міць на параді

18 квітня в Ірані відбувся військовий парад підрозділів збройних сил ісламської республіки Іран з нагоди Дня армії. У присутності президента Махмуда Ахмадінжада на церемонії, що проходить одночасно з 30 річницею армії ІРІ, було продемонстровано озброєння країни. На параді представлені останні новинки в армійських розробках, озброєнні і спорядженні солдатів. Також, в ході  параду з нагоди Дня армії в ІРІ була продемонстрована перша іранська балістична ракета «Шахаб-3» (на рідкому паливі), 16-метрова ракета «Кадр-1» (модернізована версія «Шахаб-3»), а також ракета «Саджа» (на твердому паливі), що вважається одним з яскравих досягнень оборонно-промислового комплексу Ірану. 

Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад на церемонії з нагоди  річниці армії ІРІ, виступив з приводу присутності іноземних сил в Перській затоці, де заявив: «Забезпечення безпеки у регіоні не вимагає присутності іноземних сил. Хай вони краще подбають про безпеку своєї країни, якщо здатні на те ». 

Ахмадінежад доповнив: «Вони повинні покинути наш регіон. Це – не прохання, а вимога і воля народів регіону. Вони повинні повернутися в свою країну і надати керування регіону його ж народам ».

Недвозначне звернення іранського політичного лідера адресовано американським збройним силам, що розгортаються в Перській затоці. Адміністрація Вашингтона поки не коментує цю заяву. Відомо лише, що раніше політики попереджали про очікувані конфлікті, результатом яких може стати критична конфронтація між Заходом та Іраном, що призведе до бойових дій на території останнього. 

Представляємо фоторепортаж з військового параду в Ірані: