fbpx

Сирія

Близько 7000 людей (в основному шиїти та іранці) були евакуйовані з Кафраї та Фуа. Але якими були точні дані цієї угоди? Деякі арабські джерела вважають, що зараз у Туреччини є дозвіл на захоплення території Тель Ріфат з боку про-турецької ВСА. Але ми про це знали з сам ого початку.

Близько 400 затриманих звільнили з в’язниць асада, які прибули сьогодні на північ Сирії за угодою по Кафраї та Фуа.

Ідліб-Алеппо: Перші фото зі супутника: два дні тому Ізраїль завдав ударів по будівлі, яка знаходиться приблизно в 530 метрах від злітно-посадкової смуги на авіабазі в Алеппо. Іранці підтвердили загибель 5 військовослужбовців КСІР під час цієї атаки.

Повстанці, обстрілюють урядові війська з Дослідницького центру в Новому районі міста Алеппо.

Північ Хама. Бійці опозиції демонструють залишки раша БПЛА (Орлан-10), який зазнав краху дві ніч тому в районі Габбської рівнини біля н.п. Телль Васіт. Продемонстрували камеру, якою велася зйомка місцевості.

Дараа: ВЕЛИКА БИТВА: По місту Нава на заході Дараа випустили понад 300 ракет та авіаційних бомб. Внаслідок чого місто Нава здався уряду і передав укріплені пагорби. Нава було останнім (і найбільшим) містом у руках повстанців в Дараа.

Повстанці передали армії пагорб Умм Хавран на півночі Нави та пагорб Аль-Хиш на північному сході Нави, в рамках здачі міста. Фото з пагорба Аль-Хиш.

Сирійська армія захопила контроль над пагорбом Аль-Маль.

Сирійська арабська армія захопила також н.п Каркас.А потім зі сходу захопила Аль-Сукарія, Хірбат Джабія, Аль-Шейх Саад, Аль-Асарі, Талль Сина та базу 112 бригади.

Кажуть що повстанці що залишилися та не погодилися на здачу ведуть перемови про переміщення на південь Сирії на непідконтрольну асаду територію. Поки, що уряд Сирії і повстанці домовилися про повний режим припинення вогню в Ель-Кунейтрі. Перемови йдуть складно.

Московити та урядові ВПС протягом декількох годин наносили авіаційні удари по місту Тасіль, місто під контролем ісламської держави в західній частині Дараа. Ісламісти перешкоджали місцевим жителям бігти з районів, що знаходяться під їх контролем. Життя десятків тисяч людей знаходиться під загрозою.

В районі н.п. Тель Джабіях повстанці ще чинять опір. Тут тривають запеклі сутички.

Ісламська держава (ISIS): У пустелі Равдах в Дейр-Ез-Зор йдуть зіткнення між бойовиками ІДІЛ та Демократичними силами Сирії.
Далі буде…

Сирія