fbpx
Нові командування НАТО будуть створені в Німеччині та США

Нові командування НАТО будуть створені в Німеччині та США

НАТО Світ

Як ми вже повідомляли у листопаді минулого року в НАТО буде створено два нових командування – у Центральній Європі та Центру командування який охоплюватиме Атлантичний регіон.

Сьогодні видання DW повідомило, що місцем розташування нової штаб-квартири НАТО, яка відповідатиме за військову логістику Альянсу у Центральній Європі, має стати Німеччина, що буде створено до кінця року. Іще одну нову штаб-квартиру мають створити в США, що охоплюватиме Атлантичний регіон.

Раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що обидва командування створюються як протиставлення загроз з боку Росії.

Командування у Центральній Європі займатиметься спрощенням процедур та взаємодії з метою забезпечення логістики переміщення військ і транспортування техніки. Єнс Столтенберг каже, що під час прийняття рішення про розташування нового європейського командування, важливим буде географічне розташування і що воно повинно бути у Центральній Європі.

Другий командний центр охоплюватиме Атлантику і має забезпечити охорону та оборону морських шляхів між Північною Америкою та Європою.

НАТО Світ