fbpx
Нова одиниця в бригаді морської авіації вперше за десятиріччя

Нова одиниця в бригаді морської авіації вперше за десятиріччя

10 МАБр Ка-226

Нещодавно зусиллями групи волонтерів до складу 10 бригади морської авіації ВМС ЗСУ був введений багатоцільовий гелікоптер Ка-226, що була обладнана як санітарна одиниця, повідомляє в себе на сторінці у Facebook речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, у минулому речник Міноборони з питань АТО

Повітряна машина здатна евакуювати поранених з будь-якої точки місцевості. На борту є все, щоб вже у повітрі надавати реанімаційну та іншу медичну допомогу.

Відновлення та передача до ЗСУ було ініційовано волонтерами на чолі з Даулетом Бейсембаєвим з початком російської агресії. 10 бригада морської авіації ВМС ЗСУ була обрана не випадково, адже саме в ній використовують гелікоптери подібного типу та виробництва.

Нагадаємо, що в середині листопада 2017 року у Львів прибула льотно-технічна бригада Державного авіаційного науково-випробувального центру ЗСУ, очолювана заслуженим пілотом-випробувачем 1-го класу, заступником начальника Центру з льотної підготовки полковником Віктором Лук’янчуком.

За декілька днів гелікоптер було зібрано на Львівському авіаремонтному заводі та вже 18 листопада 2017 р. пілот-випробувач В. Лук’янчук, перевіривши всі прилади і системи, здійснив перші підльоти і повідомив, що Ка-226 перебуває в ідеальному технічному стані.

Як ми вже повідомляли Ка-226 придбаний для потреб МНС 9 років тому буде переданий у 10 бригаду морської авіації, раніше озвучені терміни передбачали передачу до складу наших Військово-морських сил восени цього року.

10 МАБр Ка-226