fbpx
Українська військова авіація: літак-розвідник Су-24МР отримає нові можливості

Українська військова авіація: літак-розвідник Су-24МР отримає нові можливості

«Одеський авіаційний завод» Авіація ОПК Су-24МР

Державне підприємство “Одеський авіаційний завод” на нещодавно завершеній міжнародній конференції, в якій брали участь військові аташе країн НАТО, представило іноземним партнерам перспективний проект розвитку літаків-розвідників Су-24МР, які зараз знаходяться озброєнні Повітряних Сил Збройних Сил України, пише Думская

Зі слів головного конструктора підприємства Валентина Гостищева, працівники підприємства розробили декілька варіантів модернізації машини, що передбачає встановлення нових радіоелектроних систем, що має забезпечити нові, більш ширші можливості ведення розвідки.

“Якщо ми пройдемо всі узгодження, та машина сподобається нашим військовим, ми зможемо серйозно завантажити потужності заводу цією продукцією, – говорить генеральний директор підприємства Віталій Юхачев. – Повна заміна всього обладнання розвідників на нову, більш сучасну електроніку передбачає загальний ремонт планеру та багатьох інших агрегатів літака. Це серйозна, кропітка та кваліфікована праця, та в нас є спеціалісти, що здатні її виконати”.

Під час розробки проекту спеціалісти ДП “Одеський авіаційний завод” робили найбільший акцент на:

  • збільшення відстані виявлення наземних цілей
  • забезпечення стану засобів навігації, зв’язку та посадки вимогам ICAO (International Civil Aviation Organization) та НАТО
  • збільшення якості об’єктивного контролю бортових систем
  • оперативне отримання розвідувальної інформації

Зараз на підприємстві завершений перший етап дослідно-конструкторських робіт, в найближчий час має з’явитись перший дослідний зразок нового виробу.

 

«Одеський авіаційний завод» Авіація ОПК Су-24МР