fbpx
СБУ на Вінничині затримала бойовика “ДНР”

СБУ на Вінничині затримала бойовика “ДНР”

Затримання Покарання бойовиків Російська агресія СБУ

Прес-служба СБУ повідомила, що її співробітники спільно з Головною військовою прокуратурою Генпрокуратури України затримали у Вінницькій області бойовика терористичної організації «ДНР».

Правоохоронці встановили, що уродженець Вінниччини, який раніше працював в органах МВС, у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи у складі так званої 5-ї окремої мотострілкової бригади він вбрав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районі Донецького аеропорту. Також зловмисник залучався до нагляду за військовополоненими та знущався над ними.

https://youtu.be/FPmzpBWmzBM

Згодом бойовик вирішив покинути лави бандугруповання. За оперативною інформацією, колишній учасник незаконних збройних формувань періодично їздив до РФ з метою отримання громадянства країни-агресора.

Співробітники СБУ затримали зловмисника в одному із селищ Вінницької області, де він переховувався від правоохоронних органів.

У рамках відкритих кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 258, ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України затриманому оголошено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Затримання Покарання бойовиків Російська агресія СБУ