fbpx
Представники США відвідали бригаду тактичної авіації перед “Чисте небо – 2018”

Представники США відвідали бригаду тактичної авіації перед “Чисте небо – 2018”

«Чисте небо» F-15 Навчання Національна гвардія США

В рамках підготовки до багатонаціонального навчання «Чисте небо — 2018», яке заплановано на осінь цього року, продовжився робочий візит представників Військово-Повітряних Сил Національної гвардії штату Каліфорнія, під час якого іноземні гості відвідали бригаду тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України імені Петра Франка, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Під час візиту представники Військово-Повітряних Сил Національної гвардії штату Каліфорнія оглянули об’єкти інфраструктури військового аеродрому, обладнання, авіаційну техніку, обладнання з перспективою доведення їх до міжнародних стандартів та з метою подальшого тісного співробітництва.

Нагадаємо, що Вінниччина і Хмельниччина прийматимуть восени міжнародні навчання “Чисте небо – 2018” за участю 11 країн, в яких братимуть участь американські пілоти зі 144-го винищувального крила Повітряних Сил Національної гвардії штату Каліфорнія на озброєнні яких перебуває винищувач F-15.

До цього американські винищувачі F-15 відвідували Україну 20 років тому –  з 10 по 14 червня 1997 року по програмі “споріднених авіабаз” прилетіли 4 F-15E в супроводі літака-заправника KC-135 з бази Сеймур-Джонс, США. В рамках заходу проводились демонстраційні польоти Су-27 та F-15.

McDonnell Douglas F-15 американський всепогодний тактичний винищувач четвертого покоління. Призначений для завоювання переваги в повітрі. Прийнятий на озброєння в 1976 році.

«Чисте небо» F-15 Навчання Національна гвардія США