fbpx
Співробітники ОБСЄ злили ФСБ секретні документи

Співробітники ОБСЄ злили ФСБ секретні документи

Російська агресія СММ ОБСЄ ФСБ Росії

Як повідомляє “Остров” із посиланням на розслідування ARD magazine Fakt, внутрішні документи спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ в Україні потрапили до російської ФСБ.

Згідно з дослідженням, документи, вірогідно, були передані російським агентам одним із співробітників місії ОБСЄ.

На цей матеріал вже відреагувала прес-служба СММ ОБСЄ у Facebook та пообіцяла вивчити цю заяву:

“Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні відомо про репортаж програми “Факт” (“Fakt”) Робочої співдружності суспільно-правових мовних станцій Федеративної Республіки Німеччина (“ARD”), який вийде в ефір у вівторок 17 липня. Місія стурбована будь-якими можливими порушеннями безпеки і має намір ретельно вивчити всі заяви відповідно до встановлених процедур”, – йдеться в заяві СММ ОБСЄ в Україні.

При цьому в місії відзначили, що їхня робота “була і буде прозорою”.

“Ми повідомляємо про факти на місцях так, як ми їх бачимо; ці факти повідомляються державам-учасницям ОБСЄ і публікуються в наших щоденних звітах на сайті ОБСЄ”, – заявили спостерігачі.

Також вони зазначили, що “без належної верифікації” не можуть коментувати або робити припущення “з приводу документів невідомого походження” і висловлюють свою стурбованість.

“Тим не менш, Місія стурбована, що можливе проникнення може бути потенційним ризиком для її співробітників, ставлячи під загрозу недоторканність їхньої особистої інформації і їхню безпеку”, – заявляють в СММ.

Російська агресія СММ ОБСЄ ФСБ Росії