fbpx
Новинка українських  зброярів

Новинка українських зброярів

Виробництво боєприпасів ОПК

Сьогодні на Гончарівському  полігоні відбулись випробування артилерійських снарядів та мінометних мін українського виробництва.

Під час випробувань  боєприпасів  українські зброярі використовували новий  мобільний комплекс  для балістичних досліджень.

Як можна побачити з фото, цей комплекс складається з:

  • пункту управління на базі вантажного автомобіля

  • балістичної РЛС (з тепловізійною камерою) на причепі

–  метеостанції

 

Цей комплекс призначений для вимірювання різноманітних параметрів снарядів (та інших боєприпасів) в польоті, з метою вивчення їх реальних характеристик.  За словами Олександра Турчинова – «…комплекс дозволяє  детально спостерігати не тільки за траєкторією снарядів чи ракет, а навіть куль».

Комплекс за допомогою РЛС відслідковую траєкторію снаряда (чи іншого боєприпаса)  від виходу зі стволу до падіння на землю (потрапляння в ціль).  Також політ снаряда відслідковується  тепловізійною камерою.  А метеостанція визначає показники навколишнього середовища.

Всі ці інструменти дозволяють отримати дані про швидкість, температуру, балістичну траєкторію, висоту польоту, кутові координати,  та інші показники снаряду під час польоту.  Отримані дані обробляє комп’ютерна програма, і визначає відповідність  досліджуваного боєприпаси характеристикам, що були задані при його розробці.

На жаль детальні тактико-технічні характеристики нового комплексу, та країна розробник поки що не відомі.

Варто згадати, що розробка подібного комплексу вже велась також і в Україні – це радіолокаційний вимірювальний комплекс (РВК) «Бісквіт».

РВК «Бісквіт»  розроблявся холдинговою компанією «Укрспецтехніка»

Чи є новий вимірювальний комплекс модернізованою версією РВК «Бісквіт»,  або це зовсім інший комплекс на разі не відомо.

 

Висновок:  З початку війни Україна активно освоює випуски власних боєприпасів, які раніше випускались в СРСР чи Росії. А також розробляє нові артилерійські комплекси.  Використання подібних мобільних вимірювальних комплексів є необхідною умовою для створення нових боєприпасів та артилерійських систем.

 

автор  MARINER

Виробництво боєприпасів ОПК