fbpx
Чи потрібен Україні свій “Моссад”?

Чи потрібен Україні свій “Моссад”?

СБУ Служба зовнішньої розвідки Спецслужби Україна

Прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко, який  бере участь у судовому процесі над президентом втікачем Віктором Януковичем  представляючи сторону обвинувачення, висловив думку про створення спеціального підрозділу для доставки в Україну обвинувачених, що переховуються в Росії.

Про це він розповів в інтерв’ю “Громадському”  . На питання журналіста, яким чином Янукович може понести покарання  перебуваючи в Росії, у разі якщо  суд визнає його винуватим – Кравченко відповів:

“Можливо, створити підрозділ на кшталт Моссаду, приміром. Щоб спецпризначенці проникли на територію РФ і доставили його в Україну”

Дуже прикро, що прокурор, а тим більше військовий прокурор, так погано знає організацію силових структур України.

По-перше, МОССАД це не спецпідрозділ а зовнішня розвідка держави Ізраїль, яка у своєму складі має спецпідрозділи . І аналогічна структура з 2004 року існує і у нас – це Служба зовнішньої розвідки України.

По-друге, спеціальні (силові) підрозділи які спеціалізуються на виконанні спеціальних завдань за межами України також вже існують. і створені вони були ще до війни з Росією.

Це спецпідрозділ Головного управління розвідки МО України (ГУР) – Управління спеціального резерву (до війни підрозділ мав назву 10-й окремий загін спеціального призначення).
Та спецпідрозділ Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ) – уважний читач може самостійно знайти назву цього спецпідрозділу в мережі інтернет.

Крім того, для викрадення та доставлення в суд зрадників які переховуються в Криму, чи на території окупованого Донбасу, можуть бути використані спецпідрозділи СБУ, позаяк і Крим і Донбас – це територія України. А повноваження СБУ розповсюджуються на всю територію нашої держави, навіть на її тимчасово окуповані частини.

Отже прокурор у своєму інтерв’ю показав необізнаність та незнання системи силових відомств України. Для вирішення названої ним проблеми не потрібно створювати нові підрозділи чи служби – вони вже є!

Єдине чого немає для виконання таких завдань  – це політичне рішення для їх застосування на території РФ.

Але це питання дуже складне…..

автор MARINER

СБУ Служба зовнішньої розвідки Спецслужби Україна