fbpx
Для БПЛА Warmate виробували нову бойову частину

Для БПЛА Warmate виробували нову бойову частину

Warmate БпА (Безпілотні апарати) Європа Польща Світ Сусіди

Польська компанія WB Group провела випробування нової кумулятивної боєголовки для БПЛА камікадзе Warmate.

Про це повідомляє видання Defence24.

Заявлено що нова бойова частина була розроблена спільно з Військово-технічним інститутом озброєння та дозволить наносити набагато ефективніші удари по броньованим цілям.

Була проведена серія випробувань як самої бойової частини в статичних умовах. Так і безпілотника оснащеного нею в динамічних умовах. Випробування проводилися за різних атмосферних умов, в тому числі при сильному боковому вітру та опадах.

Їх метою було перевірити роботу і правильне формування кумулятивного струменю під різними кутами атаки.

Вага нової бойової частини становить приблизно 2 кг, вона здатна пробивати до 300 мм сталевої броні.

Цього достатньо аби уразити танк при влучанні в ослаблену зону, та аби урази будь-яку іншу броньовану техніку на полі бою.

Незважаючи на відмінну форму і розташування датчика, нова кумулятивна бойова частина повністю взаємозамінна з тими, що використовувались раніше на інших безпілотниках Warmate. Тому вона може бути легко встановлена без необхідності модифікації самого БПЛА.

Нагадаємо що в квітні 2024 року Група ГУР МО «Гуси-9» спільно з військовослужбовцями 15-ї окремої бригади артилерійської розвідки «Чорний ліс» виявили та уразили російську радіолокаційну станцію 48Я6-К1 «Подлет».

Вогневе ураження завдали по антенно-фідерній установці та дизельній станції, яка живила комплекс.

Ворог використовував радіолокаційну станцію для виявлення та передачі координат цілей російським зенітно-ракетним комплексам С-300 та С-400.

Судячи з характерного інтерфейсу дрона-камікадзе, для ураження був використаний безпілотний комплекс Warmate польського виробництва.

Warmate БпА (Безпілотні апарати) Європа Польща Світ Сусіди