fbpx
Озвучено найоптимальніший сценарій для корвету “Володимир Великий”

Озвучено найоптимальніший сценарій для корвету “Володимир Великий”

Корвет проекту 58250

Україна повинна переглянути проект корвету 58250 в бік спрощення заради перспективи добудови головного корабля в серії.  (“Володимир Великий”). Таку думку в інтерв’ю виданню “Апостроф” озвучив голова правління “Українського мілітарного центру” Тарас Чмут. 

За його словами, варто звернути увагу на досвід сусідньої Польщі, для якої будівництво національного корвету виявилося так само складним завданням. Корвет “Гаврон” зазнав суттєвого корегування та спрощення і був добудований після тривалого довгобуду вже як патрульний корабель.

Відмовитися від будівництва “Володимира Великого” недоцільно з огляду на вкладені кошти та підписані угоди з деякими постачальниками обладнання.

В цих контрах прописані штрафні санкції. Якщо ми зараз відмовимося від подальшого будівництва і виконання цих контрактів, то ми понесемо перед Європою штрафні санкції, які ми 100% заплатимо, бо це Європа. А вартість оцих всіх сумарних санкцій, вона наближається до вартості корвету, – відзначив Тарас Чмут.

Втім втілення проекту згідно з початковою задумкою теж малоймовірна через високу вартість та брак часу. Ускладнює ситуацію і той факт, що виконавцем є “Чорноморський суднобудівний завод”, власником якого є Вадим Новінський (колишній громадянин РФ з відвертою антиукраїнською позицією) а саме підприємство визнано банкротом.

 

Корвет проекту 58250