Мабуть Ви мене не зрозуміли. Я прекрасно розумію концепцію важких БМП, вони мають свою нішу, однак робити всі лінійні машини важкими,це собі не позволяє жодна армія світу.Alexeizin писав: Читайте вище - базовий варіант потрібен для того, щоб збільшити ресурс машин в мирний час. Потреба таких машин - близко тисячи одиниць. Я вже багато писав про експлуатацію подібної техніки, навіть розписував методу організації бойової підготовки і шляхи збереження моторесурсу. Прочитайте теми про важку БМП і ОШС, бо не має сенсу розмусолювати все це по новому
Витрати на життєвий цикл таких машин будуть шаленими, а наявна їх потреба в декілька тисяч одиниць моментально зробить весь проект мертвонародженим. плюс такі машини в армії це величезне логістичне навантаження на тилові служби і втрата мобільності армійських частин.
Використовувати ж облегчену версію (аля пума) при бойових діях не вийде так як у неї броня буде нікудишня, а шасі за важке, мто матиме надлишкову потужність.
Використовувати її для збереження моторесурсу, питання дуже дискусійне. Скільки ресурсу збережете і на чому в результаті солдати будуть вчитись? на машині яка в два рази легша, має значно менший тиск на грунт, матиме значно більшу питому потужність і буде із не оптимізованою для даної маси ходовою? а толк із такої науки, якщо тільки почнуться бойові дії машини зразу гірше їздити стануть? А в те, що шасі вестиме себе однаково при вдвічі збільшені масі вибачте, однак я не повірю.
Аналогічно танковому не буде, так як заброньовий об'єм БМП в рази більший в порівнянні із танковим. Тим паче як тільки появляться в значній серії БМП які триматимуть наявні танкові вистріли дуже швидко противник перейде на нові снаряди або нову систему "гармата + снаряд" який це все швидко нівелює.Alexeizin писав:З якого переляку вони будуть пробивати в лоб БМП, якщо на них буде бронювання аналогічне танковому?
Танки які не здатні боротись із танками, а тим паче бмп нікому не потрібні.
Набагато цікавіше розробляти підходи які зменшуватимуть заброньову дію БОПСів.
покажіть мені машину в якої баки тільки ззовні.MilExDe писав:Пане burewisnyk, ваші закиди щодо базової броні ВБМП (на основі теліжки Оплоту) кидають тінь на сам Оплот!
Крім того, ніхто не буде встановлювати баки за бронею - тільки зовні!
Якщо у вас електротрансмісія навіщо вам ГОП?yarroslav писав:На мою думку найкращим варіантом для БМП була б середньомоторна компоновка по типу цього ХКБМівського концепту але з 6ТД-2 і електротрансмісією замість дічі з парою 5ТДФ і чотирьма гусеницями. Думаю це єдина схема в якій можна одночасно отримати потужний захист спереду, дах який витримає дрібні кумулятиви з касетних боєприпасів і зручний вихід для десанту. Не знаю чи можливо в схемі з великою відстанню від двигуна до ведучої зірочки використати ГОП.
Проблема цієї схеми в ускладненому доступі до двигуна і в системі охолодження
Так як усі танки.divmil писав:Как эта хрень по вертикали наводится? Наездом на горку?