Малошумна (дозвукова) снайперська зброя чи потрібна ЗСУ?
Малошумна (дозвукова) снайперська зброя чи потрібна ЗСУ?
таке от питання...
ні Гвинторіз, ні Вихлоп не набули широкого розповсюдження...
це відбулося через високу ефективність = небажаність потрапляння у руки "неперевіреного" бійця чи через невідповідність ттх потребам?
які будуть думки?
це відбулося через високу ефективність = небажаність потрапляння у руки "неперевіреного" бійця чи через невідповідність ттх потребам?
які будуть думки?
- vasilivith
Re: Малошумна (дозвукова) снайперська зброя чи потрібна ЗСУ?
ви про широке розповсюдження у терористів? а що до того чи потрібна, то так для армійського спецназа і диверсантів які працюють в тилу противника така зброя була б востребувана але наскільки я знаю таку зброю виготовляє лише росія тому зараз ми її не закупимо і самі виготовити щось подібне не зможемо. + треба врахувати що така зброя (дозвукова) має дальність не більше 400метрів.MakYury писав:таке от питання...
які будуть думки?
По відгукам експлуатанта Винтореза, ця штуковина дуже класна для багатьох ситуацій (наприклад нічний рейд на об'єкт бойовиків або для передового дозору розвідки), але не така, що потрібна критично, негайно і аж кров із носу.
ІМХО Україні не потрібна подібна специфічна і вузькоспеціалізована зброя (та й де ми її купим, в Росії?
). Врешті-решт специ і маси куди крутіших країн використовують лише свої умовні М4А1 з глушником.
ІМХО Україні не потрібна подібна специфічна і вузькоспеціалізована зброя (та й де ми її купим, в Росії?

Н - необучаемость
я про те, що вони стоять на озброєнні виключно у спецпідрозділів, разом з якими і потрапляють до нас...
можливості подібної зброї визначаються дозвуковою початковою швидкістю...
на відстані 300м вертикальна поправку складає близько 15тис, що вже близько до краю полю зору 10х прицілу...
крім того, обов'язковим є використання дальноміру через похилу траекторію на таких відстанях...
я зараз фактично стою перед тим, чи продовжувати роботи у цьому напрямку?
бо більша частина необхідних компонентів та правильних відповідей вже є і залишилася вузькоспеціалізована робота...
можливості подібної зброї визначаються дозвуковою початковою швидкістю...
на відстані 300м вертикальна поправку складає близько 15тис, що вже близько до краю полю зору 10х прицілу...
крім того, обов'язковим є використання дальноміру через похилу траекторію на таких відстанях...
я зараз фактично стою перед тим, чи продовжувати роботи у цьому напрямку?
бо більша частина необхідних компонентів та правильних відповідей вже є і залишилася вузькоспеціалізована робота...
всі, хто бажає стріляти тихо та непомітно, мають використовувати дозвуковий постріл...Sacred писав:По відгукам експлуатанта Винтореза, ця штуковина дуже класна для багатьох ситуацій (наприклад нічний рейд на об'єкт бойовиків або для передового дозору розвідки), але не така, що потрібна критично, негайно і аж кров із носу.
ІМХО Україні не потрібна подібна специфічна і вузькоспеціалізована зброя (та й де ми її купим, в Росії?). Врешті-решт специ і маси куди крутіших країн використовують лише свої умовні М4А1 з глушником.
такі модифікації є у .308, .338 та .416 калібрів, спеціально створено 300 Віспа і це - у "багатших" країнах

під них випускають спеціальні модифікації зброї і так, деякі з них на базі м4

-
- Контактна інформація:
Видел давно на видео украинского милицейского спецназа винторезы, м.б это еще с совка или купили в 90е у РФ.vasilivith писав:але наскільки я знаю таку зброю виготовляє лише росія тому зараз ми її не закупимо
- vasilivith
я знаю що винторези були у альфи, а ще чув що мвд усср отримали першу партію з сотню таких гвинтівок можливо ще якісь зосталися.General Dead писав:Видел давно на видео украинского милицейского спецназа винторезы, м.б это еще с совка или купили в 90е у РФ.vasilivith писав:але наскільки я знаю таку зброю виготовляє лише росія тому зараз ми її не закупимо
а набої до них?
скільки снайпер має висловлювати щотижня?
- vasilivith
ну якщо не купували в росії то певно немає, я не думаю що наприклад наш луганський патроний чи ще якийсь завод заради кількох десятків буде випускати такий набій, бо для того щоб запхати спеціальну газостримуючу планку в гільзу потрібен спеціальний станок. хоча звичайний паб-9 (сп-5) в модифікації без планки можливо робити на простому станку так як гільза 39мм і патрон 9.2 є стандартними. але небачу сенсу.MakYury писав:а набої до них?
так, справа у необхідних чи бажаних обсягах...
так вони є? нема? причини?
так вони є? нема? причини?