Думаю, Форт такі обсяги не потягне. Їм кліпати це треба буде десятиріччя десь....
"Дедалі більше користувачів АР-платформи використовують системи з коротким ходом поршня"https://youtu.be/4RCyNq05SI4
Форт-250
Думаю що це все відлуння кіпішу який підняв SOCOM в США коли їм в 80х і 90-х не давали створити свою специфікацію М4 з "своїм" контуром ствола і конфігурацією газовідводу з затвором (в них були вимоги які стандартна М4 не могла закрити, типу компактного аналогу РПК) і вони пролобіювали конкурс який і породив HK-416 та SCAR. При цьому самі їх потім не купували а перейшли на М4 з товстим стволом, а нові гвинтівки почали тестувати в КМПМышаня писав: ↑Суб грудня 08, 2018 12:57 pmНу думаю говоряща голова розуміє це - але для для простих людей робить спрощення....
А з чого взяли що інтерес вщух?... Недавно французи НК416 взяли, морська піхота США НК416 юзає, німці от нову іграшку хочуть - і теж із поршнем...... Загалом - найбільш успішні сучасні системи військового призначення ниньки саме таку систему використовують, відійшовши від класичного Стонера. В чомусь, звісно, це дарма - але ж люди не дурніші від нас, щось та собі розуміють...
А в комерційних зразках - так, все як і було і не скиглять. Навіть отак і не пригадаю якусь успішну комерційну арку із поршнем... Просто вона як на мене буде дорожчою трохи, складнішою трохи, важчою трішки і стріляти має трішки не так: бо маса ходить туди-сюди, пружини і все оце...
НК416 - це дитя ОІСW....yarroslav писав: ↑Суб грудня 08, 2018 1:10 pmДумаю що це все відлуння кіпішу який підняв SOCOM в США коли їм в 80х і 90-х не давали створити свою специфікацію М4 з "своїм" контуром ствола і конфігурацією газовідводу з затвором (в них були вимоги які стандартна М4 не могла закрити, типу компактного аналогу РПК) і вони пролобіювали конкурс який і породив HK-416 та SCAR. При цьому самі їх потім не купували а перейшли на М4 з товстим стволом, а нові гвинтівки почали тестувати в КМПМышаня писав: ↑Суб грудня 08, 2018 12:57 pmНу думаю говоряща голова розуміє це - але для для простих людей робить спрощення....
А з чого взяли що інтерес вщух?... Недавно французи НК416 взяли, морська піхота США НК416 юзає, німці от нову іграшку хочуть - і теж із поршнем...... Загалом - найбільш успішні сучасні системи військового призначення ниньки саме таку систему використовують, відійшовши від класичного Стонера. В чомусь, звісно, це дарма - але ж люди не дурніші від нас, щось та собі розуміють...
А в комерційних зразках - так, все як і було і не скиглять. Навіть отак і не пригадаю якусь успішну комерційну арку із поршнем... Просто вона як на мене буде дорожчою трохи, складнішою трохи, важчою трішки і стріляти має трішки не так: бо маса ходить туди-сюди, пружини і все оце...![]()
Ну морська піхота повернулася в підсумку до РПК - що натякає нам про те, що його концепція не така вже хибна.... Тож 416 виявився там цілком доречним...
Альтернативні газові двигуни на Ар-15 почали досліджувати ще під час війни у В'єтнамі в самому ж Кольті в (як запасний варіант якщо не вдасться адаптувати систему Стонера до порохів з стратегічного запасу, виробленого під Гаранд і BAR з M1919)
Ну вони хочуть дати HK416 з важким стволом кожному солдату а не тільки кулеметникам, мені воно все ж здається перебором.Ну морська піхота повернулася в підсумку до РПК - що натякає нам про те, що його концепція не така вже хибна.... Тож 416 виявився там цілком доречним...